+ KaJiaN SoSiaL +

PeRTaNDiNGaN HoKi GERKO 2011

| 19 October 2011
Assalamualaikum w.b.t, salam sejahtera & salam 1Dunia kepada kalian semua yang sudi sekali lagi berkunjung ke teratak PISMP Kajian Sosial Sem 2/2011 ini. Apa khabar kalian semua? Diharapkan semuanya sihat walafiat hendaknya. Jangan berputus asa dalam menjadi seorang guru kerana bukan senang untuk menjadi seorang guru. Justeru, anda perlukan kekuatan mental, fizikal yang mapan bagi mendapat ilmu perguruan yang sedang kita lalui bersama ini.

Pada kali ini kami ingin berkongsi dengan kalian semua mengenai aktiviti terbaru kami iaitu Pertandingan Hoki bagi subjek GERKO Permainan. Untuk Subjek GERKO Permainan ini, antara disiplin yang harus kami patuhi ialah menjalankan satu pertandingan yang melibatkan semua unit. Alhamdulillah, setelah sekian lama dirancang dengan sebaiknya, kami akhirnya dapat melaksanakan sebuah pertandingan hoki diantara unit-unit yang terlibat dengan GERKO Hoki ini. Antara unit yang terlibat ialah unit PISMP Kajian Sosial (kami la tuu), PAI 1 & 2, Math (segelintir kecil), PSV (segelintir kecil juga) dan TesL (segelintir kecil juga).

Program pertandingan hoki ini telah diadakan pada 12 dan 13 Oktober baru2 ini setelah beberapa minggu ditangguh akibat dari maslahat (aral melintang) yang tidak dapat kami elakkan. Ianya berlangsung selama 2 hari iaitu Rabu dan Khamis yang melibat 3 pasukan hoki lelaki dan beberapa pasukan hoki perempuan. 2 kategori dipertandingkan iaitu kategori lelaki dan perempuan. (tak adil la klu laki lawan pmpuan kn) Pertandingan diadakan secara liga iaitu semua pasukan akan berlawan dan ada sesetengah pasukan yang akan 'by'.

Pada akhirnya, pasukan lelaki Kajian Sosial (group kami ler) dapat jadi Johan untuk kategori lelaki dan pasukan perempuan KS pulak dapat Naib Johan (ok la tu sbb ader pasukan lawan masukkan pemain import yg wakil IPG, mane nk aci gitu). So kami pn hepila sbb jrg PISMP KS menang ptandingn hoki or pape bkaitan sukan ni, hehehe Jom kite tgk snapshot spanjng ptandingn berlangsung, mmg meriah ssgt.

Aishah, goalkeeper pasukan pmpuan KS, ada style gitu...

Berposing di pondok menunggu turn berlawan, maklumla, liga ni byk plawanan, hehee

Maka perlawanan pn bermula....


Time pasukan pmpuan KS sedang berlawan di padang yg agak panas2 suam gitu, pasukan lelaki dok rehat2 smbil minum air kejp, letih maen, dh la sblm tu ujan turun, jdi suasana jdi panas lembp, mmg hangat dan panas.


Pasukan lelaki KS satu perlawanan je pada hari last sbb pemenang dikira berdasarkan mata kerana kesuntukan masa. Jadi secara kiraan matanya pasukan lelaki KS telah berada di tempat pertama. So sbb tu la kami (pasukan lelaki) dikira sebagai pemenang, hahaha Kesian pasukan pmpuan sbb byk perlawnan sbb rmai pasukn.

Kt bawah ni lak pensyarah pembimbing kami iaitu Tuan Haji Hamdan, pensyarah GERKO Hoki dari Jabatan Kokurikulum IPG KaDRI. Beliau ni orang lama dalam permainan hoki, sbb tu byk pengalaman, hehehe


Yeeaahhh ! Sempat berposing sblm perlawanan akhir (final) hehehe

Lepas perlawanan, maka kami pun berehat smbil menunggu majlis penyampaian hadiah, lega sikit sbb byk berehat kan, walaupn panas wktu plawanan, tpi time majlis pmbahagian hadiah, cuaca agak redup, mgkin sbb dh ptg kan, dh lepas wktu asar wktu tu, nk dkat2 pkul 6 gitu la...


Maka majlis penyampaian hadiah pun bermula, dkat atas ni adalah si Pusparajan, pengarah pertandingan hoki GERKO ni. Beliau yang menjadi MC, memberi ucapan aluan dan seterusnya mengiring Tuan Haji Hamdan membahagikan hadiah kepad pasukan yg menang. Di bwh ni menunjukkan Tuan Haji Hamdan sedang memberikan hadiah kepada pasukan perempuan KS A yang diwakili saudari Siti Nor Aishah, goalkeeper KS, hehehe


Gambar ats ni lak Syuhada sedang menerima hadiah Naib Johan, Naib Johan milik pasukan perempuan KS B, dia mewakili pasukan perempuan B KS, menang gk tau, hehehe kiranya smua dpt hadiah la ari tu, berbaloi kan... Kt bawh ni lak saudara Luqman, dari pasukan PAI 1 & 2 menerima hadiah tempt kedua dan ketiga bagi kategori lelaki.


Haa.... gambar ats ni menunjukkan Adib Misslani, our Ketua Unit (KU) sem ni sedang menerima hadiah (hamper best) tempat pertama Pertandingan Hoki Kategori lelaki. Alhamdulillah, kami semua hepi ssgt, hehehe.... Maklumla bkn sokmo kitaorng dpt hadiah mcm ni, jrg2 ni... Lepas selesai majlis pembahagian hadiah, maka kami pn amikla kesempatan ni utk bergambar bersama-sama ramai2 dari smua unit, hehehe Untuk dijadikan kenangan la katakan...


PERTANDINGAN HOKI 2011
PISMP KS, PSV, TESL, PAI & MATH SEM 2
12 - 13 OKTOBER 2011
RABU / KHAMIS
PASUKAN LELAKI KS - JUARA
PASUKAN PEREMPUAN KS - NAIB JUARA

3 komen:

{ deluxedinni } at: October 23, 2011 at 7:35 PM said...

tahniah.

{ KiTaORaNG AdaLaH.... } at: January 17, 2012 at 12:30 AM said...

Thanx deluxedinni : )

{ NuruL aiNa } at: February 15, 2012 at 11:12 PM said...

salam
korang berminat tak nak buat frenzly dengan team hoki umt

Post a Comment

 

Copyright © 2010 .+ KaJiaN SoSiaL +