+ KaJiaN SoSiaL +

MaJLiS PeRPiSaHaN DR. HaMDaN

| 11 May 2012
Assalamualaikum w.b.t, salam sejahtera & salam 1Dunia kepada semua pengunjung Teratak Terindah PISMP Kajian Sosial Sem 3/2012 ini. Pada kali ini kami ingin berkongsi dengan anda semua aktiviti terbaru kami pada minggu lepas. Majlis yang kami sertai ini ialah Majlis Perpisahan Dr. Hamdan, iaitu pensyarah Jabatan Kajian Sosial IPG KDRI yang telah bertukar bertugas ke Universiti Malaysia Terengganu. Pada semester ini beliau telah mengajar kami subjek PSS 3106 iaitu Politik dan Kerajaan. Sebuah permata yang menyinar di IPG KDRI amnya dan JKS khususnya sudah meninggalkan IPG KDRI. Semoga Dr. Hamdan sentiasa maju jaya di tempat mengajar baru, halalkan segala ilmu dan apa sahaja yang telah Dr. berikan & turunkan kepada kami, doakan kami agar menjadi pendidik yang dapat membentuk generasi hadapan dengan ilmu yang sebenar. Jasa Dr. tetap kami kenang buat selamanya dan tidak akan luput di minda, insyallah...

Majlis ni telah diadakan di Dewan Al-Farabi. Terdapat pelbagai pengisian menarik yang disediakan antaranya jamuan, persembahan khusus dari pelajar KS & Sejarah under JKS, cabutan bertuah dan sebagainya. Majlis bermula pada jam 8.30 malam dengan ketibaan Dr. Hamdan dan family. Sayangnya pada majlis ini salah seorang sahabat kami iaitu Pusparajan A/L Thiagarajan tidak dapat hadir atas sebab tertentu. Di majlis ini juga kami sempat memberikan hadiah penghargaan berupa album yang mengandungi gambar dan kad ucapan semua ahli kelas kami kepada Dr. Hamdan. Semoga Dr. maju jaya di tempat baru. Insyallah apa-apa perkembangan kami di IPG KDRI, kami akan beritahu Dr. Majlis pada malam tersebut habis sekitar jam 10.30 malam dengan gilang-gemilangnya. Jom kita check out photo spanjang majlis tersebut berlangsung, jumpe di post akan dtg, Wassalam...Antara juadah jamuan pada malam tersebut, ada nasi berlauk ikan, ayam, telur, ada bubur jagung, ada dadih, ada kueh-mueh dan sebagainya, memang makanan best malam tu, sempat gak bawak balik hostel beberapa jenis juadah yang masih berbaki swaktu akhir majlis.

Sambutan bunga manggar untuk tetami yang dirai, Dr. Hamdan dan juga pensyarah JKS yang lain. Antara pensyarah yang hadir ialah En. Hasnul Hadi, Puan Rosmani & Tuan Haji Zulkifli.


Sesi pendaftaran ahli KS & Sejarah yang hadir. (mendaftar sambil dapat cup cake, best woo)
Sempat lagi bergambar di pintu masuk ke dewan Al-Farabi yang dihias indah.Suasana susunan dalaman dewan yang indah sesuai dengan tema perpisahan.
Ada juga acara tarian sambutan oleh senior KS Sem 7.

Persembahan pembukaan silat.Dr. Hamdan memotong kek perpisahan.
Album yang mengandungi gambar dan kad ucapan dari semua ahli KS0.


JANGAN LUPA KLIK IKLAN NUFFNAG DI SEBELAH KIRI BLOG KAMI
SEKALI KLIK SUDAH MEMADAI, JANGAN LUPA !

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © 2010 .+ KaJiaN SoSiaL +