+ KaJiaN SoSiaL +

SeMiNaR PeRToLoNGaN CeMaS

| 29 February 2012
Assalamualaikum w.b.t, salam sejahtera & salam 1dunia kepada semua pengunjung Teratak Terindah PISMP Kajian Sosial Sem 3/2012 ini, semoga segala aktiviti yang kami kongsikan bersama dapat menjadi contoh kepada perancangan kalian untuk melaksanakan aktiviti. Blog ini sebenarnya blog untuk kami berkongsi pendapat, aktiviti dan segala acara yang kami sertai. Sebenarnya banyak lagi aktiviti yang kami sertai, malangnya kadang-kala kami terlupa mengabadikan kenangan sepanjang program tersebut melalui lensa kamera kami, hehehe Apapun insyallah kami akan berkongsi dengan kalian semua.

Pada kali ini kami ingin berkongsi dengan kalian semua aktiviti yang kami sertai baru-baru ini. Sepertimana IPG lain, pada setiap hari selasa, IPG kami akan mengadakan hari Kokurikulum dan kesemua mahasiswa guru yang mempunyai unit kokurikulum tak kira pengakap, KRS, PBSM, PPK or dsb diwajibkan memakai pakaian unit msing2 dan diwajibkan untuk menghadirkan diri di perbarisan unit Ko pada setiap pagi selasa. Jadi tiap2 hari selasa kami akan hadir. Pada hari selasa lepas iaitu 28/2/2012 baru2 ni, kami seperti biasa menghadiri perbarisan unit KO. Tetapi memandangkan ramai pensyarah dari unit Kokurikulum terlibat dengan Bina Insan Guru (BIG) bagi PISMP Sem 1, maka pada hari tersebut perhimpunan hanya diadakan sebentar sahaja dan kesemua mahasiswa guru dijemput ke Dewan Al-Farabi untuk mengikuti Seminar Pertolongan Cemas yang disampaikan olen Tuan Hj M. Yusof. Jom tengok situasi sepanjang seminar berlangsung.

Atas : Shamil WorkinginClass dgn Am. Bawah : Abang2 DPLi dari unit PSV.Maka seminar pun bermula la....Dari definisi Pertolongan Cemas, matlamat, kaedah2 smuanya disyarahkan oleh beliau.Kaedah CPR juga diterangkan...


JANGAN LUPA KLIK IKLAN NUFFNAG DI SEBELAH KIRI BLOG KAMI
SEKALI KLIK SUDAH MEMADAI, JANGAN LUPA !

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © 2010 .+ KaJiaN SoSiaL +