+ KaJiaN SoSiaL +

PoST-MoRTeM PRoGRaM

| 02 May 2011
Assalamualaikum w.b.t. dan salam sejahtera salam 1Malaysia kepda semua yg sudi berkunjung ke teratak PISMP Kajian Sosial ni. Pada post lepas kitanrg bcerita mngenai kisah kitaorng menyertai program Anak Angkat/Khidmat Bakti Siswa di Kg. Lubuk Lesung, kali ni kitaorng mceritakan mengenai mesyuarat post-mortem yg diadakan di Dewan Ungku Omar IPG KDRI. Mesyuarat ni sbgai susulan dari program yg dijalankan la. Smua AJK dan peserta telah dipanggil dan diwajibkn utk mnyertai mesyuarat ni bertujuan utk berefleksi mengenai program. Diadakan pada jam 9 dan berakhir pada jam 11.30 malam lebih2 la.

Mula-mulanya diadakan pembahagian cenderamata utk semua AJK yg terlibat. Cenderamata taklah mahal n besar sgt, kain tuala tertera Parlimen Kemaman saja. Tuala ni disumbangkan oleh Ahli Parlimen Kemaman, iaitu menteri belia dan sukan, Dato' Seri Shabery Chik. En. Zaid kata klu nak bagi dkat JKKK kg. lubuk lesung, tak berbaloi sbb sikit sgt, klu utk AJK program bleh la, he3x...

Maka beberapa geng KS yang menjadi AJK telah menerima tuala cederamata ni. Antaranya Aiyad, Iqbal, Amsyar, Shamil, Aishah dan beberapa lagi yg tidak tersebut di sni. he3x... Hadiah tu telah disampaikan oleh pengarah program, Zulfaqar@Pok PISMP BM bagi pihak lelaki dan oleh timb. pengarah program utk pihak perempuan. Macam2 warna ada tuala ni, ader biru, peach, pink, hijau dan sebagainya. Admin selaku AJK Dokumentasi dapat warna biru tapi tukar dgn Iqbal. Jadi admin dpt warna peach, he3x....Lepas selesai upcara membahagikan cenderamata kpd AJK yg tlibat, maka acara refleksi telah bermula. Kesemua AJK yg tlibat telah memberikan refleksi msing-msing tmasuk KU unit. Pusparajan KU KS telah dipanggil untuk mmebentangkan perasaannya ataupun refleksinya sepanjang program. Kata puspa, pengalaman yg paling manis yag dia dpt adalah dia dpt nama baru. Nama baru bagi PUSPA ialah HAIQAL, yg telah secara eksklusifnya diberikan oleh ayah angkatnya.


Di atas ni ialah Puan Rosnah (kiri) dan Encik Zaid (kanan) yang menjadi pensyarah penasihat kitaorng dan sekaligus pemudah cara program. Mereka berdua terlalu banyak berjasa kepada kami sebelum, semasa dan selepas program. Memang susah nak cari lecturer yg bgitu taking care pelajar mreka macam mreka bdua, btuah btul kami.

Last skali adalah ucapan dari pengarah program khidmat bakti, saudara Zulfaqar @ Pok dari PISMP BM. Ucapan yg sungguh terharu dan bermakna. Katanya, insyallah kita akan bertemu di lain program dengan pengarah program yg lebih berwibawa daripada dirinya. he3x...
waslm...


0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © 2010 .+ KaJiaN SoSiaL +